Nieuws

We hebben de nodige moeite gedaan om onder de aandacht te brengen dat overgaan op elektrisch koken voor huurders de nodige kosten met zich meebrengt, dan is dit bericht toch een leuke opsteker…


Beste bestuursleden,

Een belangrijke duurzaamheidsdoelstelling van Sité is het bijdragen aan het verminderen van de CO-2 uitstoot. Dit doen wij o.a. door jaarlijks 200 tot 300 woningen te verduurzamen. Enige tijd geleden besloten wij om bij keukenvervanging binnen projecten, de huurder aan te bieden om elektrisch te gaan koken. Dit wil zeggen het aanpassen van de meterkast, het aanleggen van een perilex aansluiting en het verwijderen van de gasaansluiting in de keuken. Dit op vrijwillige basis. 

We gaan nu een stapje verder. Bij keukenrenovaties in projecten (in bewoonde staat) en bij mutaties gaan we standaard over op elektrisch koken. Dit betekent bij keukenrenovaties in bewoonde staat dat de huidige bewoner overgaat op elektrisch koken en dat er een ander (elektrisch) kooktoestel moet worden aangeschaft. Sité compenseert de huurder door:

  • De meterkast geschikt te maken voor elektrisch koken
  • Een perilex aansluiting aan te leggen
  • De gasaansluiting in de keuken te verwijderen
  • De bewoner kosteloos een nieuw elektrisch kooktoestel (inductie) aan te bieden op basis van de huidige situatie. Dit wil zeggen dat een opbouw gaskookplaat vervangen wordt door een opbouw inductieplaat, een inbouw gas kooktoestel door een inbouw inductieplaat en als er sprake is van een combifornuis (oven + kookplaat) deze wordt vervangen door een elektrisch combifornuis.


Mocht een bewoner de voorkeur hebben voor het zelf aanschaffen van andere apparatuur, dan draagt Sité bij in de kosten op basis van de huidige situatie en de prijzen van onze standaard kooktoestellen.

Bewoners kunnen bij onze keukenleverancier Bribus hun voorkeur aangeven. Mochten bewoners extra wensen hebben, b.v. een opbouw kookplaat vervangen door een inbouw dan betaalt de bewoner alleen de meerprijs.

 Deze werkwijze passen we vanaf nu toe bij grootonderhoud- en renovatieprojecten. De eerst volgende is de renovatie van 24 woningen aan de Papaverstraat in Doetinchem. Bewoners ontvangen begin augustus het renovatievoorstel.


Siverder is benieuwd naar uw ervaring
met Sité Woondiensten.

Doe de enquêrte.

enquêrte